In 2021 is het niet meer ongewoon dat huizen zelf energie op kunnen wekken, lucht en water zuiveren en hun eigen afval benutten voor de opwekking van energie. Nu lijkt dit ook voor veel mensen iets te veel van het goede. Mocht je nou wel iets willen doen voor het milieu, dan hebben wij voor u een aantal tips verzamelt. Lees dus snel verder!
Dakisolatie
Elke woning heeft het, maar in zon 80 procent van de gevallen is dat maar van matige kwaliteit. Terwijl je in de zomer koeler en in de winter warmer woont met goede dakisolatie. Daarmee bespaar je flink op je energiekosten.
Isolatieglas
Een andere mogelijkheid om er zomers koel en in de winter warm bij te zitten is het plaatsen van goed isolerend glas. Door het plaatsen van dubbel glas bespaart u jaarlijks veel geld en wanneer u uw glas online besteld bij Glasgigant bespaart u ook nog eens bij de aanschaf.
Warmtepomp
Een warmtepomp is er om je huis te verwarmen en je te voorzien van warm water. Deze pomp gebruikt stroom om warmte uit de lucht, bodem of het grondwater te halen. Met een warmtepomp daalt je CO2 uitstoot met zo’n 20 tot 40 procent en bespaart u wederom op de energierekening.
Zonneboiler
In combinatie met de warmtepomp zorgt een zonneboiler voor warm water in je huis. ’s Zomers wordt al het warme water verwarmt door de zonneboiler, in de winter helpt je warmtepomp een handje mee: zo heb jij altijd warm water. Met een zonneboiler bespaar je tot zon 50 procent op de energierekening en verminder je je CO2 uitstoot enorm.
Douche-wtw
Bij een gemiddelde douchebeurt stroomt er tussen de 60 en 80 liter warm water, zo het riool in. Dit is natuurlijk hartstikke zonde. Met een douche-warmte-terugwinning (douche-wtw) wordt de warmte van jouw warme douche gebruikt om koud water alvast te verwarmen. Door de restwarmte uit gebruikt douchewater te gebruiken zorg je ervoor dat er minder heet water uit de warmtepomp wordt gebruikt. Hierdoor stoot je wederom minder CO2 uit en bespaar je op je energiekosten.