Veel Nederlanders hebben een tuin en houden van tuinieren en brengen graag tijd door in de tuin. Net zoals bij het interieur zijn er ook bepaalde onderdelen die je aan de tuin kan toevoegen en die bijdragen aan de uitstraling of de sfeer in de tuin. Een graag gezien onderdeel in veel tuinen, zijn tuinkabouters. Tuinkabouters zijn te herkennen als kleine mannetjes met een baard en een puntmuts en vaak rode bolle wangetjes. Er zijn tal van verschillende soorten tuinkabouters beschikbaar in diverse formaten die vaak een handeling uitvoeren en op verschillende plekken in de tuin neergezet kunnen worden, zoals tussen de planten of bij een vijver.
Tip: Unieke tuinkabouters en tuinbeelden direct leverbaar in de online tuinkabouter shop
De geschiedenis van de tuinkabouter
Iedereen is wel bekend met de tuinkabouter en we zien deze dan ook in zeer veel verschillende tuinen in Nederland. Lang niet iedereen is echter bekend met de betekenis en de geschiedenis van de tuinkabouter. De tuinkabouter vormt namelijk een symbool voor het respect en de bewondering voor de natuur en wordt ook wel als beschermgeest van de natuur gezien. De eerste tuinkabouters stammen uit het eind van de 19e eeuw en werden uitgevonden in Duitsland. Een beeldhouwer genaamd Phillip Griebel begon naast het maken van terracotta dieren met het maken van tuinkabouters en bedacht hier verschillende mythes bij. Zo zouden de kabouters bijvoorbeeld ’s nachts actief worden en meehelpen met de werkzaamheden en de vruchtbaarheid van de tuin.
Uitgelicht: Tuinkabouterwinkel.nl
De meeste tuinkabouters voeren een handeling uit met een voorwerp
Naast de betekenis en het symbool als beschermgeest voor de tuin en de natuur zijn de vrolijke mannetjes natuurlijk ook een leuk aangezicht in de tuin. Er is door de jaren heen veel over verschillende tuinkabouters geschreven in onder andere de kabouter boeken van Rien Poortvliet en zelfs in de Harry Potter reeks komen tuinkabouters voor. Tuinkabouters zijn vaak in tuincentra en in verschillende webshops te verkrijgen en beelden meestal een handeling uit. De meeste tuinkabouters houden dan ook een voorwerp vast, zoals bijvoorbeeld een gieter, een kruiwagen of een vishengel. De variant met de vishengel is zeer geliefd bij velen als vijveraccessoire.