Stel je hebt als jongvolwassene de liefde van je leven gevonden en je wilt voor het eerst samen een woning kopen. Dan is de vraag waar je dat gaat doen: in een stad, in een dorp of misschien ergens tussen beide in. Je kent de stad van je studententijd, maar inmiddels heb je een verantwoordelijke baan en overwegen jullie samen de mogelijkheid om een kind te krijgen. Wat is wijsheid? Beide varianten hebben hun charmes maar ook minder positieve eigenschappen. Wij zetten ze hier voor je op een rijtje.
Bruisende stadsleven
Voordelen van in een stad wonen zijn onder andere de centrale ligging, de stadsparken en het grote aanbod onderwijsmogelijkheden. Daarnaast is er in een stad altijd wel iets te doen op cultuur gebied en bestaan er legio mogelijkheden je hobby of sport uit te oefenen. Hier hangt echter wel een prijskaartje aan. Woningen in de stad zijn vaak duurder dan elders. Ook voor kinderen is wonen in een stad niet altijd even ideaal. Ze zijn meestal aangewezen op speeltuintjes en kunnen niet ravotten in natuurrijke omgevingen.
Dorpscharmes
Vooral voor kinderen is het wonen in een dorp een fijne ervaring. Ze kunnen er ongedwongen op uit trekken zonder te verdwalen. Ook als je van rust houdt is het wonen in een dorp absoluut aan te raden. Toch kent een dorp ook nadelen. De faciliteiten zijn meestal beperkt en daarvoor moet je dan toch weer naar de stad. Leven in anonimiteit is er in een dorp ook niet bij. Maar stel je sociale controle op prijs dan is het dorpsleven ideaal voor je.