Dakterrassen in films zijn vaak gigantisch. Er kunnen vaak tientallen of zelfs honderden mensen tegelijk genieten van de prachtigste feesten die men in het leven kan bedenken en voorstellen. De werkelijkheid is echter vaak anders. Een dakterras is onwijs leuk en een mooie toevoeging aan de woning, maar vaak laat de aanwezige ruimte te wensen over. Een flinke parasol kan dan al snel behoorlijk wat ruimte innemen. Ruimte die u veel liever voor andere zaken zou willen gebruiken, zoals een minibar, een barbecue of een lekkere stoel om geheel in alle rust te kunnen ontspannen.
Het voordeel van een zweefparasol
We kunnen nu gaan doen alsof een zweefparasol de heilige graal is die uw leven op een onvolprezen manier tot bloei kan laten komen, en uw leven op een onnavolgbare manier kan verrijken. Dat is het helaas ook weer niet.
Een zweefparasol heeft eigenlijk maar één voordeel: je hebt geen last meer van een irritante voet in het midden van de parasol. Een zweefparasol heeft de voet over het algemeen aan de zijkant, waardoor je deze ergens kunt plaatsen waar je geen last hebt van de vloer. Je hebt daardoor een boel meer ruimte vrij voor andere zaken.
Maar dat is niet het enige voordeel van het hebben van meer ruimte. Een ouderwetse parasol heeft een voet in het midden, en dat midden is vaak juist de plek waar we iets willen hebben staan of liggen. We willen zelf onder de parasol zitten, of er moet een tafeltje kunnen staan. Met een reguliere parasol is dat totaal niet mogelijk; op die plek vind je dan de voet van de parasol zodat die waardevolle ruimte bezet is en niet meer gebruikt kan worden. Bij een zweefparasol heb je daar geen last van en kun je die ruimte gewoon weer gebruiken.
Afmetingen van de parasol
Als u overweegt een parasol aan te schaffen, meet dan voor de aanschaf goed op hoe groot de parasol moet – en kan! – zijn. U voorkomt daarmee problemen als een te grote of juist te kleine parasol waardoor de ervaring van een zweefparasol ernstig verpest kan worden.