Wie voor een warmtepomp kiest, kiest eigenlijk voor een warmtepompsysteem.
In tegenstelling tot bij een cv-ketel, die je simpel gezegd ophangt en aan de radiatoren koppelt, is het functioneren van een warmtepomp sterk afhankelijk van nog twee installaties.
Waaruit bestaat een warmtepompsysteem?
Een warmtepompsysteem bestaat uit drie onderdelen: de bron, de warmtepomp en het
LTV*-warmteafgiftesysteem. Het is mogelijk dat deze alle drie van hoge kwaliteit zijn, maar dat het totale systeem dan nog niet functioneert. Allesbepalend is de engineering van het totale systeem.. * LTV = lage temperatuur verwarming
Uw comfort wordt dus grotendeels bepaalt door een juiste combinatie van warmtepomp, grondboring, sondesysteem en het type LTV warmteafgiftesysteem in de woning. De warmtepompsysteem is energievriendelijk, 80% van de warmte wordt geleverd door de warmtepomp/warmtebron de overige 20% door uw energieleverancier. Kies voor een volledig energieneutraal energiesysteem een GTZERO energiesysteem.
Voor het toepassen van warmepompen in bestaande bouw is de subsidieregeling Duurzame Warmte van toepassing..
Op zoek naar een warmtepomp?
Als u zoekt naar een goede warmtepomp om in uw huis te installeren, zou u zorgvuldig internet in de gaten moeten houden om er een te vinden die voldoet aan uw behoeften. Een hulpmiddel die u kunt gebruiken is https://warmtepompprijzen.nl/. Deze warmtepompen zijn beschikbaar op verschillende plekken dus zorg ervoor dat u uw huiswerk goed gedaan heeft voordat u de markt op gaat. U kan dan eenvoudig volledige huisverwarming en koel oplossingen krijgen door slechts 1 pomp in uw huis te installeren, wat gebruik en onderhoud makkelijk maakt. Deze warmtepompen zijn beschikbaar tegen beter betaalbare prijzen in verhouding tot grote airconditioners en verwarmingssystemen apart.
U kan simpelweg warmtepompen in uw huis installeren en zo ook flink besparen op stookkosten, want u hoeft niet meer van de airconditioner over te schakelen op verwarming. Als u een warmtepomp in uw huis heeft, dan hoeft u alleen maar een knop om te zetten om ervoor te zorgen dat uw warmtepomp gaat verwarmen in plaats van te koelen. Het proces is simpel en effectief en de beste warmtepompen gebruiken erg weinig energie om dit proces uit te voeren.